Sök på sidan

Årgång 2019/Nummer 5 – Augusti

DET ÄR AUGUSTI OCH SNART BÖRJAR SKOLORNA. LIVET ÅTERGÅR TILL SINA NORMALA RUTINER.

SKEPPSGÅRDENS SOMMARMUSEUM

Skeppsgårdens sommarmuseum har endast öppet en vecka till och stänger fredagen den 9.8. efter att i 9 veckor varit öppet. Så skynda er och kom på en intressant guidning och efteråt kan ni köpa Vegas goda glass med smak av tjära. Det har varit mycket besökare och vi är tacksamma att människor visat intresse för Vega. Vi är också tacksamma för våra 2 sommarguider Isa och Roosa som gjort ett jätte bra jobb.

VEGA MAGNETER

I shoppen har vi till salu Vega-stiftelsens fina magneter gjorda av restbitar av teak och ek från Nautor's Swan. Magneterna är i olika storlekar och former med trycket VEGA på dem, finns också på ryska. Kostar 5€.

RÖDMYLLA

På Jakobsdagars tisdagen, den 23.7, kokade föreningen Gamla Hamn i Jakobstad rf rödmylla färg på Skeppsgården. Människor kom för att titta på och en del köpte med sig färg hem. Det var en lyckad tillställning och om det finns intresse kanske det sker på nytt något annat år.?!

ASBEST SANERINGEN AV VEGA

I september påbörjas asbest saneringen av Vegas maskinrum. Efter att saneringen är klar, återupptas restaureringen av Vega.

GamlaHamn_logotyp.png

Gamla Hamn i Jakobstad rf

gamlasatama@gmail.com

Vega-stiftelsen

vegastiftelsen@gmail.com

Jakobstads Gamla Hamn Ab

peter.bostrom@datic.fi