Sök på sidan

Årgång 2019/Nummer 4 – Juni

NU ÄR DET ÄNTLIGEN SOMMAR OCH PÅ SKEPPSGÅRDEN HÄNDER DET EN HEL DEL.

ARBISKURS PÅ SKEPPSGÅRDEN

Första veckan i juni hölls Arbiskursen "Barkbåtar, knopar och pyssel på Skeppsgården". Med på kursen var 10 barn i åldrarna 7-12 år. Barnen fick testa på allt från att använda kompass, meta och laga barkbåtar. Det var en rolig vecka och vi hoppas i framtiden kunna ordna mera liknande kurser.

SKEPPSGÅRDEN BLOMSTRAR

På Skeppsgården har det gjorts en massa arbete, det har röjts, målats och fixats. Vega-stiftelsen har haft tur med att hitta två så duktiga snickare som Björn och Peter. Har du vägarna förbi, titta in och beundra hur fint det blivit.

SKEPPSGÅRDENS MUSEUM

Museet har nu öppet! Från den 10 juni till den 9 augusti är museet öppet vardagar 12.00-16.00. Inträde är 5 € per vuxen (guidning ingår), barn under 18 år och studerande gratis. Som guider har vi i år Isa och Roosa.
Nytt för i år är att Maj's Glasscafé gjort en egen Vega glass med smak av tjära, som kommer att säljas i shoppen i sommar. Som mjölkfritt alternativ kommer att finnas en Melba sorbet, med smak av hallon och persika.
I shoppen finnas souvenirer till salu, nyaste tillägget är Vega-stiftelsens kylskåpsmagneter. Kommer att finnas i olika storlekar gjorda av restbitar av teak och ek från Nautor's Swan. Om du är i behov av en liten gåva, kan vi rekommendera en liten siluett av Vega i metall, som säljs för resonabla 10 €, något unikt som inte alla har där pengarna går till Vega.

TREVLIG SOMMAR!

GamlaHamn_logotyp.png

Gamla Hamn i Jakobstad rf

gamlasatama@gmail.com

Vega-stiftelsen

vegastiftelsen@gmail.com

Jakobstads Gamla Hamn Ab

peter.bostrom@datic.fi